Courgette-champignonrisotto met rode linzensalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de courgette en snijd hem in blokjes. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit enkele kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de courgette en champignons toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto ca. 25 minuten zachtjes koken, tot hij gaar en smeu?g is. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Laat ze uitlekken. Maak de ananas schoon en snijd in plakjes of stukjes. Pluk de krulsla en was deze. Maak een dressing van de olie, azijn, zout en peper naar smaak en meng door de sla, samen met de linzen en ananas. Dep de wijnbladeren droog en frituur ze kort (ca. 30 seconden), tot ze knapperig zijn. Garneer de salade met de wijnbladeren. Tip: Wijnbladeren zijn in blik te koop bij grote supermarkten of delicatessenwinkels.

Courgette-champignonrisotto met rode linzensalade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met broccoli en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met paddenstoelen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept