dorade(zeebrasem) met tomaten basilicumsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Leg de doradefilet in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels citroen of olijfolie. Draai er wat vers gemalen peper over.
- Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren. - Doe de visbouillon in een pan en laat ze inkoken tot 1 dl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 30 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door de zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
- Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door de broodkruimels of het paneermeel en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie.
- Haal de filets uit de pan en leg ze op keuken papier.
- Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei.

dorade(zeebrasem) met tomaten basilicumsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept