Doradefilet met jonge venkel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Fileer de dorade en verwijder de graten, dep droog tussen keukenpapier - Was prei, wortel en sjalot en snijd ze fijn. Breng aan de kook met de kippenbouillon, visfumet, witte wijn, water, knoflook en een takje tijm en laurier.
- Maak de overige groenten schoon en blancheer ze in gezouten water.
- Bak de kerstomaatjes in olijfolie, kruid met peper en Flake Salt en blus met balsamico-azijn.
- Bak de dorade in olijfolie op de velzijde en kruid met Flake Salt.
- Gaar de vis drie minuten in een oven van 200 °C, draai om en blus met citroensap.
- Stoof de groenten in wat boter en breng op smaak.
- Giet de nage door een zeef, breng op smaak met zout, cayenne, Ricard en citroen.
- Schik de groenten in een dip bord, dresseer de vis er bovenop, serveer er het tomaatje bij en voeg saus toe.
- Kruid vlak voor het opdienen met Flake Salt. Nezo heeft Flake Salt op de markt gebracht dat gewonnen wordt in de Deense fjorden in open zoutpannen.

Doradefilet met jonge venkel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dorade met swingende salsa
30 min-
Bekijk recept
Dorade met spinazie “beignets”
15 min-
Bekijk recept
Doradefilet met gazpachosaus
20 - 30 min -
Bekijk recept
dorade(zeebrasem) met tomaten basilicumsaus
0 min
Bekijk recept