Doe de bloem in een kom. Maak een putje in het midden, doe er de eierdooiers, de suiker, een mespuntje zout, het koude bronwater en de boter in schijfjes in. Meng de ingrediënten snel onder elkaar door de bloem naar het midden te brengen en maak van het geheel een bol. Kneed het met de vlakke handpalmen zodat het goed wordt gemengd. Wikkel de bol deeg in een handdoek, bestrooid met bloem. Laat hem 2 uur in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op th. 7-8 (200°C). Strijk een bakplaat rijkelijk in met boter. Schil de peren en denk eraan het steeltje eraan te laten. Spreid het deeg op een met bloem bestrooid werkblad met een taartrol uit over een dikte van ± 3 cm. Snij er vier grote cirkels uit. Leg een peer op elke cirkel en wikkel het deeg er zodanig rond dat alleen het steeltje zichtbaar is. Maak versieringen in het oppervlak met de punt van een mes. Schik ze op de ovenplaat. Bak ze 45 min. in een warme oven. Voor de room: meng de perencider met de Engelse room. Zodra de douillons uit de oven komen, bestrooit u ze met suiker. Dien ze warm of koud op met de saus. tip: Gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg: u proeft dan wel niet niet de volle smaak van Normandische boter. Variatie: Vervang de peren door appels en de perencider door calvados.
Douillons met peren, room met perencider is een recept van Jerryke's Cuisine