Drie moderne tapas

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rolletjes gemarineerde zalm met pesto: Leg de bladen zuring of raketsla op een werkplank en dek ze af met een plakje gemarineerde zalm. Bestrijk de vis met pesto en breng deze op smaak met peper. Rol het geheel op met de hand (gebruik een sushimatje bij het rollen voor een mooier resultaat). En snijd de uiteinden van de rolletjes bij met een kartelmes. Rolletjes rosbief met nori, komkommer, wortel: Leg vier repen nori op een werkplank en dek ze af met een plakje rosbief. Leg op elk stuk vlees enkele reepjes komkommer, wortel, rammenas of radijs en een stukje zoetzure gember. Rol alles op tot mooie rolletjes (gebruik eventueel het sushimatje). Meng de ingrediënten voor de saus. Leg de rolletjes op tapa-bordjes, besprenkel ze met saus en versier ze met rammenas of radijs. Ceviche: Snijd de vis loodrecht op de draad in schuine plakjes en besprenkel ze rijkelijk met limoensap. Laat de vis enige tijd in het limoensap staan. Meng de vis met het vruchtvlees van een rijpe avocado, kleingesneden rode peper, een beetje versnipperd groen van een bosui en een flinke scheut olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout en versier het gerecht met blaadjes sla en verse koriander. Dit recept komt uit Weekend Knack

Drie moderne tapas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde camembert met cranberry’s en rucola
25 min-
Bekijk recept
Frisse maïssandwiches met worst en groentespiesjes
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas balletjes
Bekijk recept
Tapas
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept