Druiven in yoghurtgelei

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Berei - Snijd de druiven doormidden (verwijder eventueel de t? grote pitten), maar houdt twee takjes met druiven achter als garnering. Verdeel de gesneden druiven over twee coupes met een hoge voet. Deze coupes zet je stevig, schuin in een kom met ijsblokken. Giet het druivensap in een pan en verwarm deze tot het bijna kookt.
- Haal de pan van de warmtebron, strooi de gelatine erover en roer tot deze is opgelost. Giet de helft van het sap over de druiven en laat het opstijven. Laat het resterende sap afkoelen maar niet stijf worden en roer het dan door de yoghurt. Als het sap in de coupes goed stijf is, zet je de glazen rechtop en giet het yoghurtmengsel erop. Zet koel weg om op te stijven. Voordat je de coupes serveert, leg je op elk glas een takje druiven. **TIP: ** - Nog gemakkelijker wordt het als je de glazen rechtop zet in plaats van schuin. Je kunt ze dan in de koelkast zetten in plaats van ingepakt in ijs.

Druiven in yoghurtgelei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept