Duo chocomousse met frambozen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

enkele uren voordien Laat de frambozencoulis ontdooien en klop er 2 flinke eetl. mascarpone door tot een glad mengsel. Schep 2 a 3 eetl. van dit mengsel op de bodem van 4 a 5 hoge glazen. Smelt de chocolade au bain-marie (in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) of in de microgolfoven 3 min. op halve kracht. Roer goed door met een houten lepel. Klop er vervolgens de rest van de mascarpone door. (Echte zoetebekken kunnen wat bloemsuiker toevoegen.) Klop de eiwitten goed stijf. Schep ze beetje bij beetje door het chocolademengsel en roer door tot een homogene massa. Verdeel over de frambozenlaag in de glazen en zet enkele uren koel weg. Versier met bijvoorbeeld enkele framboosjes, een fijn koekje of schilfers witte chocolade.

Duo chocomousse met frambozen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept