Eendenborst met perziken

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de perziken en doe ze in een pan.
- Schenk de witte wijn er over en roer de suiker er door.
- Doe de perziken in de witte wijn en verwarm ze ? 8 minuten.
- Neem de pan van het vuur en laat de perziken in het vocht staan.
- Dep de eendenborst droog.
- Meng de olijfolie met peper en zout, kruidnagel en kaneel.
- Bestrijk de binnen- en buitenkant van de eendenborst en braad de eendenborst aan twee kanten ? 4 minuten.
- Schep een paar lepels perzikwijn over de braadjus.
- Laat de eendenborst een paar minuten in de perzikwijn doortrekken.
- Haal de eendenborst uit de pan.
- Haal de perziken uit het vocht.
- Schenk het braadvocht door een fijne zeef.
- Giet de perzikwijn erbij en laat het inkoken.
- Stamp het brood met wat saus fijn en roer het door de saus.
- Leg de perziken in de saus.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- De eendenborst trancheren (fijn versnijden), vervolgens de warme perziken en de eendenborst op het bord drapperen.

Eendenborst met perziken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept