Schil de peren, snijd ze in vieren verwijder de klokhuizen. Laat in een pan de suiker licht carameliseren en schenk er de Chianti bij. Voeg de specerijen toe en breng alles aan de kook. Leg de peren in de pan, laat ze 10 min. zachtjes koken, verwijder de specerijen en houd de peren apart. Fruit de ui goudgeel in de boter. Blus dit af met azijn en wijn. Schenk de jus in de pan en laat dit sterk inkoken, voeg dan de room toen en laat de saus koken tot hij gebonden is. Zeef de saus en pureer er met een staafmixer de Roquefort door. Voeg zo nodig zout en peper toe. Zout en peper de eendenborsten en bak ze in heet bak- en braadvet in 8 tot 10min. nog juist rosé, keer ze af en toe. Houd ze warm. Snijd de peren in waaiers. Laat het kookvocht van de peren tot 1/16 ltr inkoken en roer het door de saus. Snijd de eendenborsten in schuine plakken. Leg ze op borden. Garneer met de perenwaaiers, de saus en munt blaadje. Lekker met Pommes Duchesse.