[b:aaf77f5c9e]Voor het vlees : [/b:aaf77f5c9e] Wrijf de eendenborstfilets in met peper en zout. Verhit de olijfolie en leg de eendenborst met het vel naar onder in de pan. Laat de filets 2 tot 3 minuten bakken, draai ze om en laat de andere kant op een laag vuurtje en met deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken. Tip: bak de eendenfilets zeker met vel. Zo blijft het fijne aroma behouden en vermijdt u dat het vlees uitdroogt. [b:aaf77f5c9e]Voor de saus:[/b:aaf77f5c9e] Meng het mandarijnsap met dat van de halve citroen en voeg er 1,5 dl water, 70 gram suiker en de dunne mandarijnschil bij. Breng het mengsel aan de kook, neem de schil uit het vocht en bind het geheel met 1,5 eetlepel aardappelmeel dat u met wat water hebt aangelengd. Bedek de bodem van de schotel of de borden met mandarijnsaus. Snijd de gebakken eendenflets in dunne, schuine plakjes en schik ze op de schotel. Dit gerecht serveert u bij voorkeur met kroketjes of gebakken aardappeltjes. De saus kunt u verrijken door er partjes mandarijn uit blik in te leggen. Zeer lekker!
Eendenborstfilet in mandarijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine