Eendenfilet met vijgen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Zet 1 dl zwarte thee, laat afkoelen en vermeng met de honing en de rode port. Prik de gedroogde vijgen in met een naald en leg ze in de marinade, zet een nacht weg in de koelkast.
- Haal s'anderendaags de vijgen uit de marinade en breng de marinade aan de kook en doe dan de vijgen er weer bij, laat ongeveer tien minuten zacht koken, tot de marinadeingedikt is.
- Snij de eendenfiletsop de velkant in, kruid ze met peper en leg ze op de velkant in de pan en laat ze tien minuten zachtjes bakken.
- Giet het vet weg, keer de filets om en laat ze nog 3 minuten bakken, neem het vlees uit de pan en deglaceer met de sherryazijn en 3 el van de ingekookte stroop, leg er de filets weer bij, dek af en laat 10 minuten staan op een heel zacht vuur.
- Snij het vlees in fijne plakjes en werk af met de saus, leg er de vijgen bij en eventueel een blaadje citroenmelisse.
- Dien op met rijst.

Eendenfilet met vijgen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept