Eendenfilets en peren met kruiden

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de peren in twee, hol ze uit en schil ze. Leg ze in een goed beboterde schotel met de bolle kant naar boven. Bestrooi ze met de kruiden en een beetje bruine suiker. Laat de peren 20 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Bereid de eendenfilets: maak inkervingen zodat het vel barst. Bak de filets op een hoog vuur en begin bij de velkant. Laat een twintigtal minuten bakken (naargelang de gewenste gaarheid). Draai de filets regelmatig om en verwijder het vet dat tijdens het bakken is vrijgekomen. Pak de filets in aluminiumfolie in en laat ze 5 minuutjes rusten. Snijd de filets in fijne plakjes, schik ze op de borden en versier met twee halve peren en gebakken grenaille-aardappeltjes.

Eendenfilets en peren met kruiden is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept