Eieren met kerriesaus

4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter; fruit daarin de ui glazig en voeg op het laatste ogenblik de sambal oelek toe. Neem ui en sambal uit de pan; druk zoveel mogelijk vet uit de ui en doe de olie en de kerrie in de pan. Laat de kerrie even warm maar vooral niet bruin worden of aanbranden. Voeg de bloem toe; roer goed en schenk bij kleine hoeveelheden tegelijk de melk in de pan; laaf de gladgebonden saus even doorkoken. Maak de eieren fijn of maak er met een eiersnijder plakjes van en roer die door de saus. Voeg daaraan naar smaak soja, peper of zout toe. Serveer met gekookte langkorrelige of Siamrijst.

Eieren met kerriesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept