Eieren met tomaat

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrijk een ovenschaal met olie. Snijd de kapjes van de tomaten en schep er de pitjes en een deel van het vruchtvlees uit. Bestrooi de binnenkant met wat zout en laat ze 10 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de binnenkanten nu met wat oregano en peper en besprenkel met olie. Zet de tomaten in de ovenschaal en zet ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal de schaal uit de oven en breek in elke tomaat een ei. Als het wit er wat uitloopt, geeft dit niet. Bestrooi met wat basilicum en zet de schaal nog 5 min. terug in de oven, of tot het eiwit gestold is. Haal uit en werk af met wat parmezaan en ham.

Eieren met tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept