De oven voorverwarmen op 180°C. Breng in een pan de melk aan de kook,met het vanillestokje en de helft van de suiker. Klop tegerlijkertijd de eieren in een schaal tot een omelet. Giet beetje bij beetje de hete melk op de eieren(nadat u het vanillestokje eruit hebt gehaald),blijf voortdurend kloppen met een roomklopper om te voorkomen dat de eieren gaan stollen. Giet de aldus verkregen creme in een ovenschotel en zet die in een diepe ovenplaat die u voor 2/3 vult met water. Zet deze op halve hoogte in een warme oven(180°C thermostaat 5/6)en laat de creme in 30 min gaar worden,zonder dat ze gaat koken. Intussen doet u de rest van de fijne suiker in een pan. Bevochtig lichtjes met water en laat de suiker karameliseren tot hij een notenkleur heeft. Haal de creme uit de oven en giet voorzichtig de kokend hete en vloeibare karamel over de gehele oppervlakte van de creme. Serveer warm of koud.