De boterhammen flink boteren. Op de bodem van een aarden of porseleinen vuurvaste schotel legt u een laag brood die u bestrooit met de helft van de gemengde rozijnen. Leg verder afwisselende lagen van brood en rozijnen. Klop de eieren in hun geheel met de suiker en een mespuntje muskaatnoot. Voeg er de melk aan toe en dan de room. Giet alles op de pudding en laat het een half uur rusten. Het brood moet al het vocht absorberen. Bedek met aluminiumfolie en zet het in de oven (180°C - stand 6). Na 75 min., verwijdert u de folie. Dan laat u de schotel nog 15 min. warmen in de oven. Lauw opdienen : natuur of met een Engelse créme. Engelse créme: Een Engelse créme bereiden met 4 dl melk, 5 eierdooiers en 150 g griessuiker. 5 in koud water geweekte gelatineblaadjes in de warme créme oplossen en dan warm opdienen of indien koud, eerst laten afkoelen.