English Treacle Tart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Doe de bloem en het zout in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en voeg die toe aan de bloem. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot er broodkruimels ontstaan. Giet het water zachtjes eroverheen, en meng het snel. Kneed het deeg met je vingertoppen tot het zacht is. Bedek het deeg en laat het gekoeld staan tot het nodig is. Doe de stroop in een steelpan met de broodkruimels, citroenrasp en citroensap, en verhit zachtjes tot het net is gesmolten. Laat het afkoelen.
- Rol het deeg uit, en bedek de bodem van een platte taartvorm ermee. Hou wat deeg over. Giet het stroopmengsel erin. Maak van het overgehouden deeg lange strips en leg ze op de taart. Bak de treacle tart in een oven van 200?C voor ongeveer 25 tot 30 minuten, tot het deeg bruin wordt.
- Serveer warm of koud.

English Treacle Tart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Irish Tea Brack.
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Apple Tart with Jalapeno
0 min
Bekijk recept
Mijn Lekkerste Appeltaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Bloemkooltaart
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
English breakfast
25 min
Bekijk recept
Drumsticks met balsamico & sinaasappel
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Full English breakfast
Bekijk recept