Entrecote met Stroganoffsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het vlees: Laat een klontje boter smelten in een braadpan en laat de entrecotes langs beide zijden een drietal minuten bakken. Giet de wodka over het vlees en flambeer. Breng op smaak met peper en zout. Haal de entrecotes uit de pan en laat ze even rusten. Bereid intussen de saus in het braadvocht. Voor de Stroganoffsaus: Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan waarin u de entrecotes heeft gebakken. Snijd de champignons fijn en doe ze samen met het geplette teentje look, het takje tijm en de fijngesnipperde ui in de braadpan. Kruid ze met peper en zout en besprenkel ze meteen met een beetje citroensap; zo blijven de champignons mooi wit. Laat de champignons bakken tot ze beetgaar zijn en breng ze verder op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomatenpuree met de zure room toe en laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft. Verwijder het takje tijm en breng de saus verder op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder. Garneer de saus met verse fijngehakte peterselie.

Entrecote met Stroganoffsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Stroganoffsaus
15 min-
Bekijk recept
Funpasta met kip en stroganoffsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout met schnitzelreepjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept