Erwtensoep met broodkorstjes (croütons)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de erwten in voldoende koud water (dit mag tot 12 uur duren). Smelt de vetstof in een kookpan en fruit de ui. Voeg de erwten en de aardappel na het stoven van de ui, de prei en de selderij toe. Breng de soep aan de kook met een kleine hoeveelheid water en kruid. Voeg het overige koud water toe om de zaadhuiden van de erwten te breken. Laat 30 tot 40 minuten koken, controleer de gaarheid door een erwt plat te drukken. Steek door. Snijd brood in stukjes en bak ze in wat vetstof in de pan of rooster ze onder de grill in de oven. Dien de korstjes op in een kommetje.

Erwtensoep met broodkorstjes (croütons) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept