Escalope van Schotse zalm, krokant gebakken in oli

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem een antikleefpan en bak de stukken vis krokant aan ??n kant, schik ze in een vuurvaste schotel met de ongebakken kant naar boven, leg er 4 stukken goede boter op en plaats onder een grill of salamander. Als de boter gesmolten is, zal de zalm perfect gaar zijn. Snij vervolgens tomaten, sjalot en venkel in blokjes van 1 cm en stoof ze kort en krachtig in olijfolie, samen met suiker, peper, zout, rozijntjes en blus met de azijn. Mix de basilicum, peterselie en sjalot in een bekermixer en voeg er geleidelijk aan de olie bij. Dresseer de compote op een bord, schik de warme zalm erop en lepel de vinaigrette errond. Serveer met ciabatta of pasta. Wijntip Stevige Italiaanse witte wijn bv. Collio Ribolla Gialla Biertip Een witbier: bv. Hoegaarden [b]

Escalope van Schotse zalm, krokant gebakken in oli is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-kipspiesjes met saffraanaïoli
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Visceviche en aspergetagliatelle
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aïoli maar dan ook echt aïoli
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelpudding Met Broccoli
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Champignonescalope met risotto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Escalope milanese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Escalope van kalfsvlees met champignons
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept