Everzwijnfilet met Jagersaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter in een koekenpan en bak er de everzwijnfilets gedurende enkele minuten langs elke kant mooi in bruin. Kruiden met peper en zout. Serveren met de jagersaus en de roze peperbolletjes. Erg lekker met Wortelstamppot. [b:579d2d1cab]Jagersaus[/b:579d2d1cab] Voor 4 Personen: 1 gele paprika (in reepjes) 200 gr champignons (in schijfjes) 1 ajuin (gesnipperd) 20 cl rode wijn 10 cl water 1 bouillonblokje (vlees) 1 blikje tomatenconcentraat peper en zout dragon bakboter Smelt de bakboter in een kookpot en fruit er de paprika, champignons en de ajuin enkele minuutjes in aan. Voeg de wijn, het water, het tomatenconcentraat en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes pruttelen. Breng de jagersaus op smaak met peper en zout en wat dragon. Dik de saus eventueel nog wat aan. [b:579d2d1cab]Wortelstamppot[/b:579d2d1cab] Voor 2 Personen: 4 grote aardappelen (geschild, in stukken gesneden) 6 grote wortelen (geschild, in stukken gesneden) 2 ajuinen (fijngesneden) 3 laurierblaadjes (gekneusd) water peper, zout en nootmuskaat scheutje melk Doe de stukken aardappelen, wortelen en de ajuinen in een kookpot en zet onder water. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuutjes pruttelen tot de aardappelen en de wortelen gaar zijn. Giet het water af en verwijder de laurierblaadjes. Kruiden met peper, zout en veel nootmuskaat. Voeg een scheutje melk toe en pureer alles met een vork of een stamper.

Everzwijnfilet met Jagersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept
Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept
Wild Konijn Met Jagersaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jagersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Everzwijnfilet Met Appeltjes En Veenbessen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet Met Witloof In Ciney-sausje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept