Everzwijnfilet met oesterzwammen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de everzwijnfilet +/- 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur of 7 min. in de microgolfoven op ontdooistand. Plooi de filet open en snij middendoor. - Snij het spek, de sjalotten en 2 oesterzwammen heel fijn. Verhit 2 eetl. boter in een kookpot en laat de fijngesneden oesterzwammen, het spek en de sjalotten +/- 10 min. zachtjes stoven, met het deksel op de pan. Kruid met peper en zout. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan alle kanten. Voeg de wildfond toe, peper en zout, kruidnagels en de geplette jeneverbessen. Dek de pan af en laat het vlees nog 5 min. verder gaar worden. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto toe en laat even koken. Bind lichtjes met sausbinder. Bak intussen de rest van de oesterzwammen mooi bruin in 2 eetl. hete boter, gedurende 3 à 5 min. Kruid met peper en zout. Verdeel het vlees in dunne sneetjes, lepel er wat fijne oesterzwammenmengeling over en omring met de saus. Leg wat gebakken oesterzwammen op de rand van elk bord en dien op met kroketten of hertoginnenaardappeltjes.

Everzwijnfilet met oesterzwammen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Everzwijnfilet Met Appeltjes En Veenbessen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet Met Witloof In Ciney-sausje
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept