Schil de groenten, snij de wortels in dunne ringetjes en de prei in julienne. Doe ze in een kleine kom, voeg er de visfond, het water, het zout en de peper aan toe. Laat gedurende 15 minuten koken. Voeg de vis toe, de schaaldieren (langoustines en Sint-jakobsschelpen), de witte wijn, de helft van de saffraan en van de koriander. Laat enkele minuten koken tot de eerste bubbels zichtbaar worden in het water. Haal de vis en de schaaldieren uit het kooknat. Hou warm. Giet de room bij de fond en laat enkele minuten koken. Leg in elk bord een moot zeeduivel, een sint-jakobsschelp met koraal evenals een langoustine. Giet de saus erbij en versier met de rest van de saffraandraadjes en plukjes koriander. Serveer de eventuele rest van de saus in een sauskom. Tip: U kunt dit stoofpotje ook als voorgerecht serveren met aardappelen. De koriander kan vervangen worden door peterselie, dragon of dille.
Exotisch stoofpotje met vis en schaaldieren is een recept van Jerryke's Cuisine