- Voor de stroop: breng 5 cl water en de griessuiker aan de kook gedurende 2 min. Laat het geheel afkoelen. Voeg er het sap van 1/2 limoen en de grappa aan toe.
- Voor de sorbet-maison: pel 1 banaan en neem er 100 g vlees van af. Mix het met 10 cl sap van de passievruchten en de stroop. Laat het opstijven in de diepvrieskast of in een ijsmachine. Pel de mango en de lychees, haal er de pitten uit. Schil de papaja, snij hem in twee en verwijder de zaden. Schil de 1/2 ananas, de kiwi's en de resterende banaan.
- Snij al het fruit in stukjes. Doe ze in een kom met de rest van het sap van de passievruchten, de rietsuikerstroop, het resterende sap van de limoen, de fijngestampte Szechuanpeper en de gember. Roer alles om, dek af met rekfolie en laat 2 uur weken in de koelkast. Verdeel het fruit met het sap in diepe, ijsgekoelde borden.
- Doe er bolletjes sorbet op en versier het dessert met muntblaadjes of melisse en fysalis."}}