1 Verwarm oven voor op 200 °C. Pel sjalotje en snipper fijn. Boen citroen schoon en rasp helft van schil fijn. Snijd korstjes van brood en maal tot kruim in keukenmachine. Knip peterselie erboven fijn, ris takjes van tijm. Meng sjalotje, citroenrasp, ei en melk door kruim. Wrijf buikholte van kip droog met keukenpapier. Vul kip met mengsel. Maak holte dicht met cocktailprikker. Vet ovenschaal in met helft van boter. Laat rest van boter smelten in magnetron. Maal zwarte peper royaal boven gesmolten boter. Bestrijk buitenkant van kip met peperboter. Leg kip in ovenschaal en bak in midden van oven in ca. 1 uur en 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi tien minuten voor einde baktijd kip met zeezout. Serveer kip op warme schaal. Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.
Peperkip uit de oven is een recept van Albert Heijn