Citroenkip

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.
  • 4 Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.
  • 5 Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.
  • 6 Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.
  • 7 Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.

Citroenkip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept