Fazant met appel en calvados

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de kleingesneden appelen met de calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met het keukendraad of cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende ca. 70 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper. Gebraden fazant met appel en calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen. Tip: Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alcoholpercentage van 40%.

Fazant met appel en calvados is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept