Fazant met gestoofde herfstvruchten en sinaasappel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De fazanten in een braadslede met geklaarde boter aan alle kanten kleuren. De braadslede in een voorverwarmde oven zetten en het vlees 15 minuten aan elke zijde braden. De suikersiroop aan de kook brengen. De geschilde en versneden appels en peren in de siroop laten schrikken. De druiven bij afkoeling in de siroop doen. Het fruit uit de siroop halen en laten uitlekken. De fazanten uit de oven halen en warm houden. Het overtollige vet uit de braadpan gieten. De slede terug op het vuur zetten, gevogeltebouillon en sinaasappelsap in de slede gieten en al roerende aan de kook brengen. Het vocht zeven, bijkruiden en afwerken met boter. De vruchten en de noten kort bakken in een pan met een klontje boter, bestrooien met suiker en enkele minuten stoven in de oven. De fazanten versnijden. Het vlees op warme borden schikken, overgieten met saus en opdienen met vruchten en noten.

Fazant met gestoofde herfstvruchten en sinaasappel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept