Fazant met rode wijn

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de rode wijn in een schotel. voeg er de in blokjes gesneden wortelen bij, de geschilde uien, de tuinkruiden, de hele teentjes look, zout en peper. Leg de fazant in de marinade, dek de schotel af en laat 24 uur rusten in de koelkast. Draai het vlees af en toe om. Neem de fazant uit de marinade, dep hem droog en laat hem aan alle kanten goudbruin bakken in en cocotte met de hete olie. als het vlees een mooi kleurtje heeft, neemt u het uit de pan. Neem de look en de tuinkruiden uit de marinade. Laat de groenten uitlekken en laat ze met de stukjes spek bakken in dezelfde cocotte. Laat alles vijf minuten bruinen. Bestrooi met een soeplepel bloem. Meng goed, besprenkel met de rode wijn en de cognac. Doe de fazant opnieuw in de cocotte en laat een uur sudderen op een zeer zacht vuurtje, voeg er de lookteentjes en de tuinkruiden bij. Bewerk 20 gram boter met 1 soeplepel bloem en doe dit bij de saus. Voeg er ook de room en de gehakte peterselie bij. Breng het op smaak.

Fazant met rode wijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept