-Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien. Bak de licht ontdooide fazantfilets in 2 eetl. olijfolie, 3 min. aan elke kant tot ze een bruin korstje hebben, kruid met peper en zout -Leg ze in een ovenschotel, leg er de geschilde appelkwartjes en het vanillestokje bij, -Schuif de schotel met fazantfilet in de oven. Laat +-15 min. (afhankelijk van de dikte) bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven. -Verhit tegen het einde van de baktijd de boter en olijfolie in een steelpan en bak daarin de champignons samen met de look. Zet de champignons opzij en houd ze warm. Bewaar hun kookvocht. -Hou de fazant warm. -Blus de bodem van de stoofpan met de cognac, laat 1 minuut inkoken, voeg er dan de kalfsfond en het kookvocht van de wilde champignons bij, laat met een derde inkoken. -Voeg de zure room erbij, verwarm 2 minuten, ga na of het voldoende gekruid is. -Voeg de bladpeterselie bij de champignons. -Doe de fazant in de stoofpan, vervolgens de champignons. Laat ze nog 1 minuut snel opwarmen. -Snijd de filet in reepjes en schik de fazant op de borden en leg er de wilde champignons rond, overgiet met saus en versier met een takje bladpeterselie. Dien dit gerecht op met gestoomde aardappelen. Voor de verandering kunt u dit gerecht klaarmaken met een kip of met een varkens- of kalfsrugstuk.
Fazant met wilde champignons en cognacsaus is een recept van Jerryke's Cuisine