Fazant zuurkoolschotel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de fazantdelen met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak de delen hierin rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ca. 60 min. Keer de fazantdelen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden. Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool,de wijn en de inhoud van het blik ananas toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende ca. 30 minuten. Voeg daarna de pruimen, de abrikozen en de fazant toe en stoof het geheel nog 20 min. Fazant zuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn. Tip: Bak en braad de fazant in het geheel en omwikkel het borstgedeelte met reepjes mager rookspek om uitdrogen te voorkomen.Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden.

Fazant zuurkoolschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept