Fazantenfilets op Normandische wijze

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(enkele uren vooraf) - Laat de fazantenfilet oppervlakkig ontdooien. - Bereid de basissaus: snij de ui en de wortel in grove stukken. Neem 1 appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de stukken ui, wortel en appel bij. Laat gedurende 2 tot 3 min. zacht stoven. - Bestrooi met 1 eetl. bloem, roer om en leng al roerend aan met 1/2 dl cider en 2 dl kippenbouillon. Laat afgedekt 10 min. pruttelen op een zacht vuur. - Druk de saus door een zeef en zet in de koelkast. - Schil de 2 resterende appelen, verwijder het klokhuis, snij in schijfjes en besprenkel met citroensap. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantenfilets aan elke kant 2 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat op een zachter vuur afgedekt gaar bakken gedurende ± 6 min. Verwarm intussen de calvados in een steelpan. Neem het vlees van het vuur en flambeer het met de verwarmde calvados (let wel: weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met 1 dl cider, voeg de basissaus toe en 1/2 dl room. Roer goed dooreen en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Bak de appelschijfjes in 2 eetl. boter gedurende enkele min. en bestrooi ze met de bloemsuiker. Schik op elk bord een fazantenfilet en 3 appelschijfjes. Geef er de saus apart bij. Serveer met kroketten of hertoginnenaardappelen.

Fazantenfilets op Normandische wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van fazant à la forestière
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept