(enkele uren vooraf) - Laat de fazantenfilet oppervlakkig ontdooien. - Bereid de basissaus: snij de ui en de wortel in grove stukken. Neem 1 appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de stukken ui, wortel en appel bij. Laat gedurende 2 tot 3 min. zacht stoven. - Bestrooi met 1 eetl. bloem, roer om en leng al roerend aan met 1/2 dl cider en 2 dl kippenbouillon. Laat afgedekt 10 min. pruttelen op een zacht vuur. - Druk de saus door een zeef en zet in de koelkast. - Schil de 2 resterende appelen, verwijder het klokhuis, snij in schijfjes en besprenkel met citroensap. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantenfilets aan elke kant 2 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat op een zachter vuur afgedekt gaar bakken gedurende ± 6 min. Verwarm intussen de calvados in een steelpan. Neem het vlees van het vuur en flambeer het met de verwarmde calvados (let wel: weg van de dampkap!). Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak het braadvocht los met 1 dl cider, voeg de basissaus toe en 1/2 dl room. Roer goed dooreen en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Bak de appelschijfjes in 2 eetl. boter gedurende enkele min. en bestrooi ze met de bloemsuiker. Schik op elk bord een fazantenfilet en 3 appelschijfjes. Geef er de saus apart bij. Serveer met kroketten of hertoginnenaardappelen.
Fazantenfilets op Normandische wijze is een recept van Jerryke's Cuisine