Fijne groentesoep met staartvis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij de selder en de wortel in fijne staafjes van 3 ? 5 mm dik en 1,5 cm lang.
- Laat de staartvis gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (5 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en snij in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm.
- Snij ook het brood in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. - Breng de visbouillon aan de kook en doe er de staafjes wortel en selder in. Laat gedurende 10 min. zachtjes pruttelen.
- Voeg de stukjes staartvis toe en zet nog eens 3 min. op het vuur.
- Schep groenten en vis uit de pan en giet het kookvocht door een zeef.
- Smelt 2 eetl. boter en doe er 2 eetl. bloem bij. Laat al roerend even bakken en roer er het tomatenconcentraat onder.
- Leng al roerend aan met het kookvocht en laat 2 ? 3 minuten doorkoken. Doe er 2 eetl. cognac bij en voeg ook de vis en de groenten toe. Laat nog even verwarmen.
- Intussen hebt u de broodblokjes op 10 cm onder de grill goudbruin geroosterd ( 3 tot 5 min.) .
- Bestrooi de soep met de fijngesnipperde peterselie en dien op met de gegrilleerde broodkorstjes. Tip: - U kan de broodblokjes ook bakken in een mengsel van boter of olie, of u kan ze frituren. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier alvorens ze in de soep te doen.
- Als u de broodblokjes op deze manier bereidt, kan u ze gerust enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos. Microgolfoven (700 W) - Smelt 2 eetl. boter gedurende 20 sec. op volle kracht. Meng er 2 eetl. bloem onder en zet nog eens 20 sec. op volle kracht. Roer er de tomatenpuree door en leng al roerend aan met het kookvocht. Zet ? 3 min. op volle kracht totdat de soep kookt. Voeg 2 eetl. cognac toe, de vis en de groenten en zet nog 1 min. op volle kracht. Microgolftip - U kunt deze bisque in de soepterrine klaarmaken, zodat u ze onmiddellijk aan tafel kunt opdienen.

Fijne groentesoep met staartvis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische staartvis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van staartvis met laurier en parmezaan
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept