Filet Royal

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Van zout, sherry, olie, tabasco, worcestershire saus, mosterd en knoflookpoeder een saus maken, waarmee het vlees rondom wordt bestreken. Vervolgens de ossenhaas in folie verpakken en enige uren in de koelkast leggen. De oven op 200 graden verwarmen. Het gemarineerde vlees in een pan leggen en zonder toevoeging van vet of boter in de oven braden. Voor rose vlees bedraagt de baktijd 20 minuten, voor medium 30 minuten. Daarna het vlees goed laten afkoelen en in plakken snijden van 1 cm dikte. Voor de gelei: het water met madeira en sherry verwarmen. Met zout en gemberpoeder op smaak brengen. De gelatine in koud water weken, uitknijpen en oplossen in het warme vocht. Iets laten afkoelen. Intussen de plakken vlees dakpansgewijs op een schaal leggen en de plakken met wat achter gehouden gelei penselen. De resterende gelei in een laag van circa 1 cm hoogte laten afkoelen. Daarna in dobbelsteentjes snijden en rond het vlees leggen. De mayonaise met de gehakte amandelen, bieslook, tabasco en knoflookpoeder dooreenroeren en met room verdunnen. Als laatste het vlees met pistache snippers bestrooien.
Voorbereiding
stijd : 70 minuten
Voorbereiding
: Braden (oven) Aantal personen : 5

Filet Royal is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde dorade royal met Griekse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met gerookte forel en appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige geitentaboulé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept