Filetlapjes met champignonsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hier in de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.Voeg de vleesfond, wijn en peterselie toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Wrijf ondertussen de filetlapjes in met peper. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de filetlapjes op smaak met zout.
- Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie. Serveer de overige saus er apart bij. Lekker met peterselie-aardappeltjes (kook 600 g krieltjes en roer hier 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie en 20 g boter door. Breng de krieltjes op smaak met zout) en witlofsalade (350 g witlof in reepjes snijden en mengen met 2 eetlepels rozijnen, 1 appel en 1 sinaasappel in stukjes. Schep slasaus naar wens door de salade).

Filetlapjes met champignonsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfiletrolletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde filetlapjes met munt en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met filetlapjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept