Filodriehoekjes met geitenkaas en pistache

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Haal het deeg uit de vriezer en laat het ontdooien.* Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en maal ze fijn in de keukenmachine. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uien ca. 3 minuten, laat ze afkoelen. Meng in een kom de ui met de kaas en de gemalen noten.
- Snijd het filodeeg in 8 rechthoeken van ca. 16 bij 8 cm. Leg op ieder deegvelletje een beetje kaasvulling. Bestrijk het deeg met vloeibare boter en vouw ze om en om en om tot driekhoeken. Bestrijk ze met boter. Leg de filodriehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig. Tip: - Filodeeg droogt erg snel uit en kan breken. Laat het deeg in de verpakking ontdooien, of haal wat velletjes uit het pak en laat ze onder een vochtige doek ontdooien.
- Filodeeg moet royaal met gesmolten- of vloeibare boter worden bestreken. Het deeg wordt dan knapperig tijdens het bakken.

Filodriehoekjes met geitenkaas en pistache is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodriehoekjes met feta en tomaat
40 min
Bekijk recept
Filodriehoekjes Met Geitenkaas En Pistache
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Kaashapjes met rundvlees
50 min
Bekijk recept