Foe Yong Hai

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de krab uitlekken en verwijder de harde delen. verdeel vervolgens het vlees met twee vorken in kleine stukken. was de prei of ui en snijd deze in snippers. snijd ook de champignons klein of laat de bamboespruiten uitlekken en snijd deze in kleine stukken. verwarm de helft (30 gram) boter. fruit daarin de prei of ui en bak daarna de champignons of bamboespruiten mee. klop de eieren los met de soya en peper en roer er de stukjes krab door. schep ed gefruite prei of ui en champignons of bamboe uit de pan en roer dit door de eieren. doe vervolgens de rest van de boter in de pan en laat deze smelten (zorg er voor dat de boter zowel de bodem als de rand van de pan bedekt). zet de pan op middelhoog vuur en doe het eiermengsel erin. laat de inhoud langzaam gaar worden en goudgeel kleuren aan de onderzijde (je kan dit controleren door af en toe de omelet iets op te tillen). vouw tenslotte de omelet dubbel wanneer de bovenkant bijna droog is. serveer de omelet met de foe yong hai-saus en witte rijst. [color=blue:8f0fd56a74]Foe Yong Hai saus [/color:8f0fd56a74] Voor 4 personen: 2dl boullion (van de blokjes) 4 eetlepels (pikante) tomatenketchup 0,5 eetlepel azijn of citroensap 3 eetlepels aardappelmeel peper (liefst uit een molen) suiker zout Breng de boullion aan de kook. Maak met de aardappelmeel en ketchup en azijn of citroensap een glad papje en bind daarmee de boullion. Dit even laten doorkoken. Voeg naar smaak peper, suiker en zout toe en giet de saus over de Foe Yong Hai, of serveer de saus er apart bij.

Foe Yong Hai is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Foeyonghai met ham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Foeyonghai met mihoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Foe yong hai anders
30 min-
Bekijk recept
Foo-yong-hai
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Foe yong hai anders
30 min-
Bekijk recept
Tsjoe Hwa Jiong Moen Doe Foe
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Foe Yong Hay
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Henrike's Foe Yong Hai
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept