Van prei witte gedeelte in flinterdunne ringen snijden (groen van prei wordt niet gebruikt). Winterpeen schillen en grof raspen. Van ui 1 zeer fijn snipperen, andere in dunne ringen snijden. Knoflook uitpersen. Selderij fijnsnijden. Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 minuten koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Prei, winterpeen, gensipperd uitje en helft van knoflook 3 minuten fruiten, af en toe omscheppen. Eieren loskloppen. Gebakken groenten, selderij en garnalen door eieren roeren, op smaak brengen met 1/2 tl zout en peper. In koekenpan 1/2 el olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken. Met 1,5 el olie en rest van eimengsel nog 3 omeletten bakken. Omeletten tot gebruik warm houden. Intussen in sauspan rest van olie verwarmen. Rest van knoflook kort in olie fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen. Tomatensaus op smak brengen met ketjap en al roerend op laag vuur 3 minuten laten doorkoken. Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 minuten laten sudderen. Maïzena met 2 el koud water losroeren, door saus roeren en enkele seconden laten doorkoken, tot saus gebonden is. Gemberwordtel uit saus verwijderen. Omeletten over vier warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken. Lekker met witte rijst en emping of cassave kroepoek.