Werkwijze: Snijd de champignons in zeer kleine blokjes en sprenkel er citroensap over. Stoof de sjalotsnippers in boter en voeg de champignons toe. Kruid met peper en zout en bevochtig met 1 dl witte wijn. Dek af en gaar de champignons op een zacht vuurtje tot alle vocht verdampt is. Doe er 1,5 dl room bij en laat inkoken tot een dikke brij. Open de oesters, vang het sap op en zeef het door een fijne doek. Spoel de oesters in ijswater. Doe ze terug in 1 dl sap en voeg er 1 dl witte wijn bij. Warm ze even op maar laat ze zeker niet koken, neem ze uit het sap en hou ze warm. Kook in tot nog de helft rest en laat samen met 1,5 dl room inkoken tot sausdikte. Meng de zuring-flenters door de saus, warm ze even op en werk er 40 g vlokjes boter door. Kruid af. Warm de Pidy - fonds feuillet?s in hun aluminium-vorm krokant op in een op 200°C voorverwarmde oven. Zet de fonds zonder alu-vorm centraal op elk bord en verdeel de champignon-puree over de bodems. Schik op elke fond 6 oesters, lepel er weinig saus over en de rest rond de fond. Versier met wat groen of naar willekeur.
Fond feuillets van oesters met zuringsaus is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm met verse zuringsaus en gestoomde aardappelen