Forel

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem 3 forellen, onthoofd en ontstaart ze. Snij een groene, rode en gele paprika in repen. Hak een ui in kleine stukjes. Idem dito voor de knoflook. Snij de worteltjes in fijne schijfjes (dwars dus) Zwier olijfolie in de pan. Zacht vuurtje eronder. Ajuin, paprika’s en knoflook eventjes stoven. De worteltjes niet, die laten we even terzijde. Nu moet je keuze maken : Gewone oven of microgolfoven. Doe de lichtgestoofde groenten in een met olijfolie natgemaakte ovenschotel, spreid het mooi als een bedje uit. Leg daarop de forellen. Vul deze met de schijfjes wortel. De overschot van de schijfjes wortel spreid je gelijkmatig over de forellen. Kruiden naar believen. Laten gaar worden (duurtijd afhankelijk van keuze van oven en sterkte van oven). Opdienen met rijst of couscous en een zacht, fris wit wijntje.

Forel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept