Verwarm de oven voor op 220°C. Verwarm de olijfolie in een bakpan. Bak de sjalotjes en de champignons 2 minuten. Bestrooi de bodem van een ovenschaal met de gebakken sjalotjes en champignons. Voeg het kookvocht toe. Leg daarop de forellen. Giet de Riesling over de forellen. Bestrooi met zout en peper. Zet 20 minuten in de warme oven. Bedek met aluminiumfolie indien de vis te bruin wordt. Giet het kookvocht in een steelpan. Voeg de room toe. Hou de forellen met de sjalotjes en champignons warm. Dik het kookvocht in tot een saus. Voeg het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout en peper indien nodig. Verwijder het vel van de forellen. Verdeel de filets met de sjalotjes en de champignons over de borden. Giet een lepel saus over de filets. Bestrooi met platte peterselie. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen