Forel in tomatensaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de forellen schoon onder stromend water en strooi wat zout op de vissen.
- Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water en verwijder schillen en zaad; snijd de tomaten in kleine stukken.
- Maak de olie warm, hak de knoflook fijn en fruit die even in de olie.
- Voeg de tomaat toe met wat peper en zout.
- Bak de tomaten gaar en zacht tot een dikke saus.
- Leg de forellen in de saus en laat ze daarin gaar worden in ongeveer 15 minuten; draai de vissen voorzichtig om en strooi er peterselie over.
- Proef de saus, voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe.
- Leg de forellen op een warme schotel, giet de tomatensaus over de vissen en dien het gerecht meteen op.
- Serveer hierbij bijvoorbeeld droog gekookte rijst.

Forel in tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept