- Temper de warmtebron zodra het water kookt laat alles zachtjes koken. spoel de vissen onder stromend water af en leg ze voorzichtig naast elkaar in de pan. houd het water 10 minuten tegen de kook aan. was de peterselie, hou enkele takjes appart, verwijder eventueel dikke stelen en hak de peterselie zeer fijn. snijd de takjes dragon zo klein mogelijk en doe de kruiden in de steelpan. doe er de boter en de andere gehakte kruiden bij.
- Neem de forel uit de pan zodra ze gaar zijn, leg ze op de voorverwarmde visschotel, zet de schotel warm weg.
- Zeef het kooknat en bewaar hier van 1/2 liter. Giet deze visbouillon bij de kruiden en de boter in de steelpan.
- Maak een papje van de maizena met de dragonazijn, giet er 1/5 deel van de visbouillon met kruiden bij en roer dit samen glad. Giet deze vloeistof bij de rest in de steelpan en verhit het tot de vloeistof gaat binden, roer het tot een gladde saus.
- Schep enkele lepels saus over de forrelen en garneer de vis met uitgestoken citroenen en takjes peterselie.
- Serveer de saus apart bij de vis in een met kokend water omgespoelde sauskom TIP: bij dit gerecht passen even voorgekookte en daarna in boter licht aangebakken rond uitgestoken aardappeltjes. hetzelfde geldt voor een luchtige aardappelpuree."}}