Forel Met Witloof

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Smelt 100g boterin een kookpan en fruit hierin de gehakte sjalotten zonder ze te laten bruinen.
- Verwijder van de witloof de buitenste bladeren en het bittere hart. Leg de witloof in de kookpan en kruid met peper en een weinig zout. Voeg er de in kleine teerlingen gesneden gerookt spek aan toe, ze de deksel op de pan en laat alles 25 min sudderen op en zacht vuur.
- Ondertussen nemen we een andere grote pan en daarin laten we de rest van de boter (50 g) smelten tot er schuim gevormd wordt. Leg de forellen erin en laat ze 5 min aan elke kant bakken, kruiden met peper en zout.
- Leg de gebakken forellen in een schotel en houd ze warm in de oven. Het braadvocht deglaceren met de witte wijn (goed roeren terwijl het mengsel aan de kook komt). Laat ca 1 min doorkoken op een hevig vuur zodat de wijn kan verdampen.
- Eventueel de saus bijkruiden en roer er vervolgens de room door. Opnieuw eventjes laten koken om te laten indikken. Zet het vuur heel laag en laat nog even staan zodat de saus warm blijft zonder te koken.
- Schik de forellen op een schotel en schik het witloof er rond, bedekken met de dobbelsteentjes spek en overgieten met de saus.
- Serveren met gekookte aardappelen.

Forel Met Witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept