Franse kloosterbroodjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze: Kneed van de mix, water en boter een soepel deeg. Laat de deegbol, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed daarna de havervlokken of muesli, walnoten, knaeel, koekkruiden en rozijnen gelijkmatig door het deeg. Verdeel de deegmassa in 10 porties en vorm deze tot bolletjes. Zet ze o een ingevette bakplaat en laat ze, afgedekt, 30 min. narijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Kerf de broodjes met een natgemaakt mes kruisgewijs in. Bestrijk ze met koud water, strooi het karwijzaad erover en druk dit iets aan. Bak de broodjes in circa 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

Franse kloosterbroodjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept