- Schil de peren of appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in mooie parten. Kook de partjes +/- 3 min.zachtjes in de citroensiroop en schep ze af en toe voorzichtig om. Laat de peer (appel) uitlekken en bewaar het vocht. Verwarm de oven voor op 175 graden. Druk of rol het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat uit tot een ronde deeglap (+/- 22 cm doorsnee).Druk de rand iets op,zodat de rand dikker wordt.
- Leg de peerpartjes (dungesneden) Dakpansgewijs in cirkels op het deeg, begin met de buitenste rand. Bestrooi de peren met de rest van de suiker en het kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 min. goudbruin.Verwarm abrikozenjam met het citroensiroopje.Bestijk de peer(appel)partjes hier dik mee en laat de taart afkoelen.
- De bodem van deze taart is ook prima te gebruiken bij andere vruchten zoals aardbeien of frambozen. Bak dan de bodem met erop eenuitgeknipte ronde vorm van bakpapier en leg hierop wat bonen als blinde vulling. Doe de vruchten er dan op als de bodem is afgekoeld en bestrijk dit met het jammengsel pas eventueel de jam aan aan de vruchten die je gebruikt"}}