Diepgevroren fruit op voorhand laten ontdooien in een vergiet. Zet een kom en de kloppers van de mixer in de koelkast (voor de room) Snij het vanillestokje in de lengte open en haal er het merg uit. Breng het merg samen met de melk en het stokje in een steelpan aan de kook. Dek af en laat trekken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de eieren met de griessuiker en het maïszetmeel. Verwijder het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk geleidelijk aan en al roerend op de eieren. Giet de saus terug in de pan en zet op laag vuur. Roer zacht tot de room bindt. Haal van het vuur en smelt er al roerend de uitgeknepen gelatineblaadjes in. Giet in een kom en laat afkoelen. Snij vers fruit in blokjes (mango's, ananas, aardbeien, enz.) Snij de cake in plakken van 1,5 cm dikte (18 plakken) en snij deze diagonaal doormidden. Bekleed een ronde kom (type beslagkom) met 2 L inhoud kruisgewijs met 2 stroken cellofaan en laat een deel aan de buitenkant overhangen. Bekleed de wand met driehoekjes cake (aaneengesloten en tot aan de rand). Meng de suikersiroop met de alcohol of het fruitsap en smeer hiermee rijkelijk de cake in. Klop de room stijf en schep onder de eierroom. Voeg het fruit toe en meng. Schep in de gegarneerde kom , druk aan en bedek met de resterende cake. Plooi er de cellofaan over en zet een nacht in de koelkast. Haal het gebak uit de vorm, bestrooi met poedersuiker en versier naar wens. Fris opdienen. Tips: Snij de korsten van de cakesneetjes zodat het lijkt alsof de cake uit één stuk werd gemaakt (voorzie dan wel een tweede cake). Wanneer je kiest voor exotisch fruit, kan je de bombe afwerken met kokospoeder in plaats van poedersuiker.