Schil al het fruit behalve de banaan en snij het in partjes. Zet koel weg. Breng 0,5 dl water aan de kook en doe er de steranijs, het kaneelstokje en de kruidnagels in. Draai het vuur uit en laat 5 minuten trekken met het deksel op de pan. Snij intussen de peperkoek in stukken. Doe de suiker bij het aftreksel, breng aan de kook en voeg de peperkoek toe. Zet het vuur lager zo gauw de peperkoek uit elkaar begint te vallen en laat zachtjes inkoken. Roer regelmatig. Schil de banaan en snij ze in dunne schijfjes. Laat de boter smelten in een antikleefpan. Doe er al het fruit in en bak 1 tot 2 minuten op een stevig vuur. Schik het fruit op een grote schotel of verdeel het over 6 borden en overgiet het met de lauwwarme saus. Meng het sap van het fruit dat bij het koken vrijkomt onder de saus. U kunt dit gerecht al gedeeltelijk van tevoren klaarmaken (het fruit snijden en de saus maken). Verwarm de saus opnieuw op een zacht vuurtje net voor u het gerecht afmaakt (de banaan schillen en het fruit bakken).