Smelt de chocolade au bain marie. Sla in een schone kom de boter met suiker tot een luchtige massa. Voeg daarbij één voor één de eigelen toe, daarna al roerend de whiskey erbij en vanille extract. Dan de gesmolten chocolade en als laatste de gezeefde bloem en baking soda. Giet dit en een taartblik met bakpapier en bakken af op 180C voor 40-50 minuten. Serveer warm met geklopte slagroom. Caramel -notensaus: 150 gram suiker 75 ml Amaretto 50 gram boter wat slagroom 100 gram walnoten (geroosterd en gehakt) 100 gram almandelen (geroosterd en gehakt)Voorbereiding caramel-notensaus Laat in een pan met een zware bodem de suiker op een midden hoog vuur smelten, tot het amber-kleurig wordt. Haal van het vuur af en schenk de amaretto erbij. Meng de boter erdoor en kijk of de dikte van de caramel goed is. Als het te dik is, kun je de saus wat vloeibaarder maken door er wat slagroom door te roeren. Meng tot slot de noten erdoor.