Garnalen in knoflookmarinade en paprikasaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Bereiden van de marinade: Combineer alle ingredienten in een kleine schaal. Plaats de garnalen in een afsluitbare plastic zak in een schaaltje. Giet de marinade over de garnalen en sluit de zak. Marineer voor 30 minuten in de koelkast; draai de zak af en toe om zodat de marinade de garnalen goed doordrenkt. Tijdens de laatste 10 minuten van het marineren, bereidt u de saus: Smelt 1 eetlepel van de boter in een pannetje. Voeg de wijn en de sjalotjes toe; snel koken op hoge temperatuur totdat de vloeistof bijna geheel verdampt is. Voeg nu de room, tomaat en het paprikapoeder toe; laat koken over medium temperatuur totdat het mengsel gereduceerd en iets gebonden is. Neem de pan van het vuur af en zet er een deksel op om de saus warm te houden. Verwijder de garnalen uit de marinade en gooi haar weg. Leg de garnalen op het kookrooster. Grill ongeveer 6 à 8 minuten of totdat de garnalen roze zijn geworden en hun dikste gedeelte doorzichtig geworden is (doorsnijden om te testen); halverwege tijdens het grilleren moet u de garnalen eenmaal omdraaien. Serveren met de warme saus en stukjes stokbrood. [b]

Garnalen in knoflookmarinade en paprikasaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept